læs de seneste nyheder om aab

Talentudvikling i Fokus: AaB Women eksekverer på ny strategi

8. august 2024

Talentudvikling i Fokus: AaB Women eksekverer på ny strategi

8. august 2024

Af: Tobias Ashton

Tirsdag eftermiddag holdt AaB Women informationsmøde for de talentfulde U19-spillere og deres forældre. Arrangementet fandt sted på Pier 5 Hotel i det centrale Aalborg, hvor otte talentfulde spillere fik deres første kontrakt som fodboldspillere.

Eftermiddagen var både informativ og festlig i de hyggelige rammer på Pier 5 Hotel. Dette markerede et vigtigt skridt i implementeringen af AaB Womens nye strategi, som blev præsenteret tidligere i år, hvor der i højere grad satses på egne talenter.

Læs mere om den nye strategi her

Stor Talentmasse – U19-holdet er Danske Mestre

Fælles for de otte spillere er, at de har været en del af det utroligt succesfulde U19-hold, der inden sommerferien vandt det danske mesterskab. Flere af spillerne og U16 spillere har også været omkring førsteholdstruppen og diverse danske ungdomslandshold. Sportschef i AaB Women, Morten Fals, var både glad og stolt over at kunne tilbyde de talentfulde spillere deres første kontrakt.

– Nu er vi i gang med eksekveringen og skal være tålmodige med at få indsluset talenterne, men også de kommende spilleres over de næste år. Der bliver gjort et fantastisk stykke arbejde af vores ungdomstrænere, som nu bliver honoreret, og vores seniortrænere er klar over de skal efterleve strategien.

– Det har været et par gode timer her på Pier 5 Hotel, og det har været stort for de otte ungdomsspillere, som vi tager på kontrakt nu. Planen er at de skal blive en del af vores fremtid. Vi tror på, at de sammen med andre talentfulde spillere i klubben over de næste år bliver stammen på vores AaB Women-hold, udtalte Morten Fals.

– Vi vil over de næste sæsoner finde god balance mellem talenter, erfarne danske spillere suppleret med lidt udenlandske spillere.

Glidende Overgang

Det har været vigtigt for hele det nye setup, at overgangen fra ungdomsfodbold til seniorfodbold bliver så gnidningsfri som muligt. Derfor er der lavet individuelle planer til de enkelte spillere, og forældrene er blevet taget med på råd, så rejsen til førsteholdet bliver mere overskuelig. En vigtig grundsten i den nye strategi er, at egne talenter kan se en klar vej til førsteholdstruppen.

Med Centrica Energy i Ryggen

Økonomien i kvindefodbolden i AaB er udfordret, og derfor er det essentielt at tænke smart og langsigtet. Med Centrica Energy i ryggen har AaB Women kunne skabe et setup, der ikke kun styrker talentudviklingen, men også sikrer sammenhæng fra U13 og op til seniorniveau.

– Vi har små ressourcer i AaB Women, så vi skal være smarte. Jeg synes faktisk, det er genialt, det vi har lavet her. Med det her setup, hvor vi fra seniorspillerne kan trække ned til U13, får vi skabt en rød tråd. Jeg synes, det lover godt og forhåbentlig bliver det et mesterværk, som gør, at vi kan holde på spillerne i AaB, men også udvikle dem til enten at få en glorværdig karriere i AaB eller komme videre til større adresser, siger Morten Fals.

AaB Women har Centrica Energy i ryggen

De otte spillere, der har fået tilbudt en kontrakt er:

  • Line Mumgaard – årgang 2006 – forsvarer
  • Signe Hagsten Larsen – årgang 2005 – Central midt              
  • Sinne Linnerup – årgang 2005 – Central midt
  • Johanne K Knudsen – årgang 2006 – Wing/Midt                                                   
  • Anna-Laura Jakobsen – årgang 2006 – Midtbane
  • Camilla Dybdahl – årgang 2008 – Wing/kant
  • Helene Jensen – årgang 2008 – Central midt
  • Victoria Rask Bak – årgang 2008 – Målmand
De otte spillere sammen med sportschef Morten Fals foran Pier 5 Hotel